Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Μαδρίτη...Η καρδιά της Ιβηρικής !

Η Μαδρίτη, που δεν έγινε πρωτεύουσα της Ισπανίας, πάρα μόνο τον 16ο αιώνα και ορθώνεται μέσα από το πουθενά σ’ ένα αφιλόξενο, ξηρό οροπέδιο, αποτελεί μια πολύ ιδιάζουσα περίπτωση. Πρόκειται για μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη και κατά βάση σύγχρονη μητρόπολη, που δίνει την εντύπωση ότι ζει και αναπνέει για να ικανοποιεί τις αισθήσεις, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία από δυνατότητες για φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Όσοι λάτρεις των απολαύσεων αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ, μπορούν να εντρυφήσουν σε μια σειρά από εξαιρετικές γκαλερί τέχνης ή να κάνουν υπέροχες εκδρομές έξω από τα όρια της πόλης.
Σε καμιάς άλλης ευρωπαϊκής πόλης το κέντρο δεν κυκλοφορεί τόσος πολύς κόσμος τόσο αργά τη νύχτα όσο εδώ, ιδίως τα Σαββατοκύριακα. Πρόκειται για μια πόλη που μάλλον την ζείς, παρά τη βλέπεις!!

 Τα καλύτερα αξιοθέατα της Μαδρίτης:

-Museo Del Prado: Μία από τις ομορφιές του μουσείου είναι ότι καλύπτει γενναιόδωρα το έργο μεγάλων ζωγράφων του παρελθόντος. Ολόκληρες σειρές από αίθουσες είναι αφιερωμένες στο έργο των τριών σπουδαιότερων καλλιτεχνώς της Ισπανίας, του Βελάσκουεθ, του Γκόγια και του Ελ Γκρέκο. Αποτελούν την αφρόκρεμα των όσων έχει να προσφέρει το μουσείο, όμως υπάρχουν πολλά ακόμα ωραία έργα από πλήθος άλλους καλλιτέχνες άλλων εθνικοτήτων.
Δ/νση Paseo del Prado, ώρες λειτουργίας:09.00 – 20.00 εκτός Δευτέρας.

Plaza del sol
-Plaza del Sol (Puerta): Κάποτε βρισκόταν μία από τις πύλες της πόλης, είναι το κεντρικότερο σημείο της Μαδρίτης. Στη νότια πλευρά της υπάρχει μια μικρή πλάκα με την ένδειξη Km0, που σηματοδοτεί το σημείο απ’ όπου υπολογίζονται όλες οι αποστάσεις κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων της χώρας.

-Plaza Mayor: Η καρδιά της αυτοκρατορικής Μαδρίτης χτυπά στην στην πλατεία αυτή, η οποία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια δυτικά της Puerta del Sol. Σχεδιάστηκε το 1619, κτίστηκε με το αρχιτεκτονικό ύφος του Χουάν ντε Χερέρα, χαρακτηριστικότερη έκφραση του οποίου είναι οι ακιδωτοί τρούλοι από σχιστόλιθο. Στο κέντρο βρίσκεται ένα έφιππο άγαλμα του Φιλίππου Γ’, ο οποίος διέταξε την κατασκευή της πλατείας.
Plaza Mayor
-Iglesia De San Gines: Βόρια της Plaza Mayor, βρίσκεται μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της Μαδρίτης. Βρίσκεται εκεί τουλάχιστον από τον 14ο αιώνα. Φιλοξενεί μερικούς υπέροχους πίνακες, μεταξύ των οποίων κι έναν Ελ Γκρέκο, είναι όμως ανοιχτή μόνο για λειτουργίες.

Palacio Real
-Palacio Real: Το 1734 κάηκε το Αλκαζάρ, ο πρόδρομος του παλατιού, που είχε υποστεί πλήθος μετατροπών, όμως ελάχιστοι θρήνησαν την απώλειά του. Τότε ο Φίλιππος Ε’, βρήκε την ευκαιρία για να ικανοποιήσει τα μεγαλειώδη αρχιτεκτονικά του γούστα, σχεδιάζοντας την οικοδόμηση ενός ανακτόρου που θα επισκίαζε όλα τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Το αποτέλεσμα, που ο Φίλιππος δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένο, είναι το Palacio Real, ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2800 αίθουσες από τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε τις 50. Δ/νση Calle de Bailen.

Cathedral de Nuestra
-Catedral de Nuestra Senora de la Almudena: Σπηλαιώδης νεογοτθική εκκλησία, η οποία βρίσκεται νότια του παλατιού, αποπερατώθηκε στα μεσα του 1992 μετά από εργασίες ανέγερσης που διήρκεσαν πάνω από 110 χρόνια.

-Οδογέφυρα & Calle de Segovia: Η οδογέφυρα κατασκευάστηκε πρώτη φορά στα τέλη του 19ου αιώνα, αλλά πήρε την σημερινή της μορφή τη δεκαετία του 1940. Ήταν δημοφιλές σημείο για αυτοκτονίες, ώσπου στα τέλη της δεκαετίας του 1990 τοποθετήθηκαν εκεί πλαστικά κιγκλιδώματα. Η Calle de Segovia εκτείνεται δυτικά ανάμεσα από πάρκα μέχρι να φτάσει σε μια γέφυρα με εννέα αψίδες, την Puente de Segovia, την οποία κατασκεύασε ο Χουάν ντε Χερέρα το 1584.

Basilica de San Francisco el Grande
-Basilica de San Francisco el Grande: Η βασιλική αυτή, που αποπερατώθηκε υπό την καθοδήγηση του Φραντσέσκο Σαμπατίνι, έχει κτιστεί σε μπαρόκ ρυθμό και περιλαμβάνει κάποια αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, όπως οι θόλοι και οι οροφές του παρεκκλησιού που είναι διακοσμημένοι με νωπογραφίες του Φραντσίσκο Μπαγιέου. Έχει ανεγερθεί στη θέση όπου, το 1217 ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης έκτισε ένα παρεκκλήσιο. Σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Μαδρίτης και η κάτοψη του ισογείου της είναι αρκετά περίεργη.


Για κρατήσεις επισκεφθείτε το site μας www.aerotickets.gr ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου