Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Γαλλικές Άλπεις...Με φόντο το λευκό !!



Τρία από τα διασημότερα γαλλικά θέρετρα για «χιονισμένες»  διακοπές είναι η Κουρσεβέλ, η Βαλ ντ' Ισέρ και το Σαμονί.
Οι πίστες της Γηραιάς Ηπείρου φιλοξενούν κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες προσφέροντας λύσεις για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια.


Κουρσεβέλ

Χτισμένη σε 4 διαφορετικά επίπεδα, στα 1.850 υψόμετρο το όνομα της Κουρσεβέλ έχει γίνει πλέον συνώνυμο της καλοπέρασης και του καλού σκί, είναι η πλέον κοσμοπολίτικη και «τσιμπημένη» επιλογή από τις υπόλοιπες των 1.650 μ., 1.550 μ. και 1.300 μ. (Le Praz), όσο και από αυτές της ευρύτερης περιοχής των Τριών Κοιλάδων (Val Thorens, Les Menuires, Meribel, La Tania). Αν δεν το καταλάβατε ακόμα, βρίσκεστε στη μεγαλύτερη περιοχή για σκι του κόσμου, με όλα τα προαναφερόμενα χιονοδρομικά κέντρα να επικοινωνούν μεταξύ τους προσφέροντας πίστες όλων των επιπέδων, συνολικού μήκους 600 χλμ.. Στην Κουρσεβέλ μόνο οι πίστες Les Chapelets, Le Dou Des Lanches και Les Rochers είναι ιδανικές για αρχάριους και μέσους σκιέρ, ενώ οι πίστες Les Noires Du Praz, La M, L'Epaule De La Vizelle προορίζονται για τους έμπειρους. Όσοι αγαπούν την πεζοπορία στο χιόνι μπορούν να το πραγματοποιήσουν ανακαλύπτοντας και τα δεκατρία σηματοδοτημένα μονοπάτια.  
Courchevel
Το φυλλάδιο «Courchevel without skis» είναι ιδιαιτέρως κατατοπιστικό και μπορείτε να το προμηθευτείτε από το τουριστικό γραφείο της πόλης. Επιλέγοντας την Κουρσεβέλ, μπορείτε να καταλύσετε σε μικρά πολυτελή ξενοδοχεία με σπα και πολυβραβευμένα εστιατόρια ή να προτιμήσετε την ιδιαίτερη περιποίηση του προσωπικού σας μπάτλερ σε συνδυασμό με το υδρομασάζ και τη σάουνα που θα απολαύσετε κάνοντας κράτηση σε κάποιο από τα πολυτελέστατα ξύλινα σαλέ.

Βαλ ντ' Ισέρ

Η Βαλ ντ' Ισέρ στο παρελθόν ήταν ένα χωριό που κατοικήθηκε από γεωργούς και κτηνοτρόφους, ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι εδώ θα ιδρυόταν αργότερα ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα του πλανήτη. Παρέχοντας σχεδόν τα πάντα, ένα εκτενές πεδίο δράσης, όπου μαζί με την Tignes προσφέρει πίστες 300 χλμ., πάνω από 100 λιφτ, πολύ καλή ποιότητα χιονιού, αφού είναι χτισμένη στα 1.850 υψόμετρο, και συνεχείς βελτιώσεις του χιονοδρομικού. Πέρα από το σκι μπορείτε να ακολουθήσετε τα «Μονοπάτια του Μπαρόκ» στην ευρύτερη περιοχή της Tarentaise με 65 μπαρόκ εκκλησίες, αλλά και να απολαύσετε τη Φύση με μια πεζοπορία στο προστατευόμενο εθνικό πάρκο του Vanoise. Όσον αφορά τη διαμονή στη Βαλ Ντ΄ Ισέρ θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα καταλυμάτων, από λουξ ξενοδοχεία με σπα, μέχρι μικρές παραδοσιακές μονάδες φιλοξενίας, διαμερίσματα και φυσικά εξαιρετικά σαλέ. 
Val d'Isere

Val d'Isere
Για φαγητό θα έχετε την ευκαιρία να γευθείτε τόσο μοντέρνα κουζίνα όσο και ωραιότατες τοπικές γεύσεις, ενώ μια και φτάσατε ως εδώ φροντίστε να επισκεφθείτε κάποια φάρμα και να δείτε πώς φτιάχνονται και φυσικά να δοκιμάσετε τα φημισμένα γαλλικά τυριά.

Σαμονί

Η υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης είναι το Μοντ Μπλαν, ένας από τους βασικούς λόγους για τον οποίο κατέφθαναν στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια ορειβάτες απ' όλο τον κόσμο, η φήμη του δεν άργησε να εξαπλωθεί μετατρέποντας το Σαμονί σε ένα από τα διασημότερα και πλέον κοσμοπολίτικα χειμερινά θέρετρα των Αλπεων. Στο Σαμονί είχαν πραγματοποιηθεί το 1924 και οι πρώτοι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Με υψομετρική βάση στα 1.035 μ. και έκταση ως τα 3.843 μ., το Σαμονί προσφέρει πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας με κορυφαία αυτή της Vallee Blanche, μιας από τις μεγαλύτερες πίστες του κόσμου, συνολικού μήκους 22 χλμ.
Σας δίνεται η ευκαιρία να πάρετε το ψηλότερο τελεφερίκ στην Ευρώπη για να ανεβείτε στο Aiguille du Midi ή το πανοραμικό τρένο για το Mer de Glace ή, τέλος, να πετάξετε με ελικόπτερο γύρω από το Μοντ Μπλαν. Ακόμη μπορείτε να κάνετε πεζοπορία σε κάποιο από τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της περιοχής, συνολικού μήκους 17 χλμ.
Chamonix
Στο διασημότερο χιονοδρομικό αυτό θέρετρο μπορείτε να βρείτε όμορφα ξενοδοχεία, σαλέ και διαμερίσματα όλων των κατηγοριών και βαλαντίων. Οσο για φαγητό, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα εστιατόρια που βρίσκονται πάνω στις πίστες με θέα εξαιρετική και να γευθείτε φημισμένες γαλλικές σπεσιαλιτέ φτιαγμένες με τυριά τοπικών παραγωγών.

Χρήσιμες πληροφορίες
Ice climbing
Για τους Ελληνες ταξιδιώτες το αεροδρόμιο που εξυπηρετεί και τους τρεις προορισμούς είναι αυτό της Γενεύης, το οποίο απέχει περί τα 190 χλμ. από την Κουρσεβέλ, 188 χλμ. από την Βαλ ντ' Ισέρ και 100 χλμ. από το Σαμονί.


Χρήσιμες ιστοσελίδες




Για κρατήσεις επισκεφθείτε το site μας www.aerotickets.gr... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου