Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αργεντινή : Το τανγκό των Λατίνων..


Μπουένος Άϊρες

Ταξιδεύοντας στην πρωτεύουσα της Αργεντινής συναντάμε μια πόλη με ζωντανές γεμάτες χρώμα συνοικίες, χαμογελαστούς ανθρώπους, αργεντίνικες μελωδίες, παραδεισένιες γεύσεις αρωματικού καφέ και παγωτού. Πρόκειται για μία πόλη που δεν γίνεται να την επισκεφθείς και να μην την ερωτευτείς.

Μικροσέντρο

Πρόκειται για το κέντρο της πόλης όπου σε κάθε βήμα σου συναντάς μνημεία, μουσεία, καθεδρικούς ναούς και κεντρικές λεωφόρους πλαισιωμένες από επιβλητικά κτίρια. Μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως καρδιά της πόλης την Plaza De Mayo που υπήρξε το κέντρο των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων ολόκληρης της Αργεντινής, στη μέση της μπορούμε να δούμε την πυραμίδα του Μαΐου χτισμένη το 1811 που σηματοδότησε την ανεξαρτησία της Αργεντινής από την Ισπανία. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται ο μητροπολιτικός καθεδρικός ναός με εντυπωσιακά βιτρό και αγάλματα στο εσωτερικό του. Ανεβαίνοντας κατά μήκος της λεωφόρου Corrientes θα βρείτε βιβλιοπωλεία, θέατρα, σινεμά και καφετέριες καταλήγοντας στην Plaza Lavalle και στη διάσημη όπερα, το Teatro Colon. Ενώ στον πεζόδρομο Florida θα βρείτε πολλά εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια και café. Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους ξενάγησης στα αξιοθέατα της πόλης είναι τα τουριστικά λεωφορεία του κέντρου με αφετηρία από τη Florida.

Σαν Τέλμο

Πρόκειται για μία περιοχή που προσπαθεί να διατηρήσει τις παραδόσεις της πόλης, περπατώντας στα σοκάκια του Σαν Τέλμο, μπορεί κάποιος να το καταλάβει βλέποντας τους λιθόστρωτους δρόμους, τις προσόψεις των παλιών αρχοντικών, τους ήχους του τανγκό την ώρα που υπαίθριοι χορευτές δίνουν τη δική τους παράσταση μεταφέροντας σε, σε μια περασμένη εποχή. Μέχρι και σήμερα το Σαν Τέλμο θεωρείται σαν γειτονιά της εργατικής τάξης, όμως η μοναδική του αρχιτεκτονική προσελκύει τους επισκέπτες. Κάθε Κυριακή κατά μήκος της οδού Ντεφένσα ως την Plaza Dorrego στήνεται ένα μεγάλο παζάρι, όπου θα βρείτε παλιά γραμμόφωνα και μαγειρικά σκεύη δίπλα σε χειροποίητα κοσμήματα και παραδοσιακά πόντοσς.

Λα Μπόκα

Δύο λέξεις που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τη Λα Μπόκα είναι χρώμα και πάθος. Τα κτίρια είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο και ξύλο βαμμένα σε έντονα χρώματα, μια παράδοση που έφεραν οι μετανάστες από τη Γένοβα, οι οποίοι συνήθιζαν να βάφουν τα σπίτια τους με τις μπογιές που περίσσευαν από τις βαφές των πλοίων. Το Καμινίτο είναι ο πιο χαρακτηριστικός δρόμος της συνοικίας εξαιτίας του διάσημου καλλιτέχνη Benito Quinquela Martin ο οποίος ζωγράφιζε στους τοίχους των σπιτιών σκηνές από την καθημερινή ζωή.

ΛαΜπομπονέρα

Οι κάτοικοι της Μπόκα φημίζονται κυρίως για την αγάπη τους για την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα. Η καρδιά της Μπόκα χτυπάει στη Λα Μπομπονέρα κάτι που μπορεί κάποιος να διαπιστώσει από το πρώτο κιόλας λεπτό. Σίγουρα κατά την επίσκεψη σας στην περιοχή η επιμονή των ντόπιων θα σας πείσει να παρακολουθήσετε έστω και έναν αγώνα της ομάδας.

Ρετίρο & Ρεκολέτα

Δύο περιοχές που συνορεύουν μεταξύ τους και βρίσκονται κοντά στο κέντρο. Σε αυτές τις περιοχές θα βρείτε την υψηλή κοινωνία του Μπουένος Άϊρες. Στην καρδιά της αριστοκρατικής συνοικίας του Ρετίρο απλώνεται η καταπράσινη πλάζα Σαν Μάρτιν περιστοιχισμένη από κτίσματα μεγαλοπρεπή που παραπέμπουν σε παλάτια, φιλοξενώντας γκαλερί επίπλων, έργων τέχνης και δημιουργιών από ασήμι. Περπατώντας βόρεια, φτάνουμε στη Ρεκολέτα όπου εστιατόρια και café αποπνέουν την πολυτέλεια παλαιότερων εποχών με σερβιτόρους που φορούν παπιγιόν, γκαλερί, διάσημους οίκους μόδας και μπουτίκ ανερχόμενων σχεδιαστών. Η Ρεκολέτα είναι γνωστή για το διάσημο νεκροταφείο της που είναι χτισμένο στους κήπους ενός μοναστηριού του 18ου αιώνα και αποτελεί ένα από τα κορυφαία αρχιτεκτονικά μνημεία της χώρας που κρύβει πίσω από τους τοίχους του ολόκληρη την ιστορία της σύγχρονης Αργεντινής. Σε αυτό το νεκροταφείο βρίσκεται και ο τάφος της Εβίτα Περόν.

Παλέρμο Σόχο & Παλέρμο Χόλιγουντ

Το μεγαλύτερο και το πιο πράσινο προάστιο του Μπουένος Άϊρες σε έκταση. Λόγω μεγέθους χωρίζεται σε υπογειτονιές, μία εκ των οποίων το Παλέρμο Σόχο που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στις πιο ανερχόμενες περιοχές της πόλης και στην πιο δραστήρια ειδικά τις βραδινές ώρες. Βόρεια του Παλέρμο Σόχο, βρίσκεται το Παλέρμο Χόλιγουντ, το οποίο πήρε το όνομα του από τα τηλεοπτικά στούντιο που βρίσκονται στην περιοχή. Το Παλέρμο Χόλιγουντ θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές για βραδινή διασκέδαση στο Μπουένος Άϊρες.

Πουέρτο Μαδέρο

Στην ανατολική πλευρά της πόλης χτισμένο το παλιό λιμάνι της πόλης λειτούργησε από το 1882 έως το 1898 για λίγα χρόνια καθώς δεν επαρκούσε για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ναυτιλιακές ανάγκες, απαρτιζόμενο από τέσσερις μεγάλες τσιμεντένιες προβλήτες, που ανάμεσα τους κυλάει αργά ο ποταμός Rio De La Plata. Σήμερα στην περιοχή αυτή θα δείτε πανύψηλους ουρανοξύστες, επιβλητικά κτίρια από γυαλί και μέταλλο και εντυπωσιακές σύγχρονες κατασκευές που φιλοξενούν επαγγελματικούς χώρους, γραφεία εταιριών και μοντέρνα διαμερίσματα. Ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο που αξίζει μια στάση για φωτογραφία είναι η κατάλευκη «Γέφυρα της Γυναίκας» μια δημιουργία του φημισμένου Ισπανού αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα.

Για κρατήσεις και επικοινωνία επισκεφθείτε το site μας:  www.aerotickets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου