Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ : ΣΕΝΤ ΜΟΡΙΤΖ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΛΠΕΩΝ

  • πληθυσμος 5.600
  • υψόμετρο 1.856 μ
Εδώ έρχονται οι πλούσιοι για να απολαύσουν τα...πλούτη τους. Με την πανέμορφη λίμνη της και τα επιβλητικά βουνά της, αυτή η μικρή πόλη αποτελεί ένα απο τα πιο λαμπερά ελβετικά διαμάντια. Οι χιονοδρομικές πίστες της προσελκύουν τους έμπειρους σκιέρ, που χαλαρώνουν τα απογεύματα με spa μασάζ και εναλλακτικές θεραπείες.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ

Το Σεντ Μόριτζ βλέπει στην υπέροχη λίμνη St Moritzee. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται δίπλα στην όχθη της λίμνης και διαθέτει ένα γραφείο ενοίκιασης ποδηλάτων (μόνο το καλοκαίρι) και ανταλλακτήριο συναλλάγματος (αν και δεν είναι απαραίτητο διότι δέχονται και ευρώ). Εδώ θα βρείτε, επίσης, λίστα με όλα τα καταλύματα της περιοχής. Στη Via Serlas βρίσκεται το ταχυδρομείο (τ.κ 7500) και λίγο παρακάτω το Κurverein (γραφείο τουρισμού).
Το St Moritz Bad βρίσκεται περίπου 2χμ. νοτιοδυτικά της κυρίως πόλης , του St Moritz Dorf. Tα τοπικά μπλε λεωφορεία, καθώς και τα ταχυδρομικά λεωφορεία, συνδέουν τις δύο περιοχές.
Τα περισσότερα καταλύματα είναι κλειστά τον Νοέμβριο, τον Μάιο και στις αρχές του Ιουνίου. Ορισμένοι δρόμοι στο Σεντ Μοριτζ έχουν παρκόμετρα (sfr1 ανα ώρα 1 εως 4 τις καθημερινές) υπάρχει επίσης ένα πάρκινγκ στο Parkhaus.
To Βοbby's Pub (Via dal Bagn sfr2 για 10λεπτά ανοιχτά 10:00 π.μ-1:00 μ.μ καθημερινά) προσφέρει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΟΥΣΕΙΑ

Προτού σκαρφαλώσετε στις χιονισμένες πλαγιές, αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε το Μουσείο Σεγκαντίνι, το οποίο είναι αφιερωμένο στον περίφημο καλλιτέχνη του 19ου αιώνα Ο Τζοβάνι Σεγκατίνι (1858-1899) γεννήθηκε στο Σεντ Μόριτζ και ειδικεύτηκε στην απόδοση των ορεινών τοπίων.

ΣΚΙ

Το χιονοδρομικό κέντρο του Σεντ Μοριτζ εκτείνεται  γύρω απο το Corviglia (2.486 μ.), όπου μπορείτε να ανεβείτε με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο απο το Dorf. Απο το Bad, ένα τελεφερίκ θα σας οδηγήσει μέχρι το Signal ( όπου η ουρά είναι μικρότερη), που παρέχει πρόσβαση στις πλαγιές του Piz Nair. Το ημερίσιο πάσο και για τις δύο περιοχές κοστίζει sfr61 (παιδιά/νέοι sfr30/55). Aν κάνετε σκι στο Piz Corvatsch, μπορείτε να γυρίσετε στο Bad ακολουθώντας το απαιτητικό χιονοδρομικό μονοπάτι Hahnensee. Για να κάνετε μαθήματα σκι ή σνοουμπορντ, επικοινωνήστε με την σχολή σκι (www.st moritz.ch/skischool).

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Εδώ υπάρχουν περίπου 120 χμ. μονοπατιών πεζοπορίας με σήμανση, πολλά από αυτά είναι ανοιχτά και το χειμώνα. Το γραφείο τουρισμού διαθέτει ένα χάρτη με προτεινόμενες διαδρομές ( στα αγγλικά). Πάνω από το Σεντ Μόριτζ ορθώνεται το Piz Nair (3.057 μ) από την κορυφή του μπορείτε να απολαύσετε τη θέα προς τις κορυφές των Άλπεων και την κοιλάδα που απλώνεται από κάτω. Το καλοκαίρι, για να περπατήσετε από το χωριό μέχρι την κορυφή, θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες (ίσως και περισσότερο).

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Σεντ Μόριτζ σας δίνει την ευκαιρία να επιδοθείτε σε πολλά αθλήματα, όπως τένις,ιππασία, ιστιοπλοία, σκουός και γουίντ-σερφινγκ. Το χειμώνα, μπορείτε να παίξετε γκόλφ στην παγωμένη λίμνη και το καλοκαίρι στο γήπεδο του γκολφ, που βρίσκεται στο γειτονικό Samedan. Mπορείτε να βγάλετε άδειες για ψάρεμα στο Fischzuchtanstalt St Moritz (τηλ/φαξ 0818336752). Και αν θέλετε να σας περιποιηθούν πραγματικά, κλείστε ένα ραντεβού στο Health Spa Centre. (www.stmoritz-spa.ch).

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ

Οι τιμές των καταλυμάτων αυξάνονται από τα μέσα Δεκεμβρίου εως τα μέσα Φεβρουαρίου. Κατα την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούλιος και Αύγουστος), οι τιμές είναι πιο λογικές. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν "εφταήμερα πακέτα διαμονής" με μειωμένες τιμές. (επικοινωνείστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ).
  • οικονομικά ξενοδοχεία: Olympiaschanze, SYHA Stille Hostel, Hotel Bellaval, Sporthotel Stille
  • μεσαίας κατηγορίας ξενοδοχεία: Ηotel Sonne, Veltlinerkeller, Hotel Eden, Hotel Languard Garni
  • πολυτελείας ξενοδοχεία: Badrutt's Palace Hotel
ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ

Μεταξύ του Dorf και του Bad υπάρχουν αρκετά εστιατόρια με σχετικά λογικές τιμές. (La Fontana,Veltlinerkeller, Engiadina).Υπάρχει ένα σούπερ μάρκετ Coop( via dal Bagn) που παραμένει ανοιχτό μέχρι τις 8.00 μ.μ την Παρακευή.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Σεντ Μοριτζ διαθέτει περίπου 20 μπαρ και κλαμπ στα οποία μπορείτε να χορέψετε ή απλώς να πιείτε το ποτό σας ακούγοντας μουσική. Εχετε υπόψιν σας πάντως ότι όσο εσείς θα λικνίζεστε στο ρυθμό της μουσικής το πορτοφόλι σας θα αναστενάζει, αφου η νυχτερινή ζωή στο Σεντ Μόριτζ βλάπτει σοβαρά τα ... χαρτονομίσματα σας! (King's club, cine scala,Stubli)

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ

  • με λεωφορείο: Το καλοκαίρι αναχωρούν 2 λεωφορεία απο Λουγκάνο προς Σεντ Μόριτζ, ενώ το χειμώνα 1 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Το ταξίδι κοστίζει sfr64 και πρέπει να κάνετε κράτηση μια μέρα πριν (8376764)
  • με τρένο: απο το chur ή το davos
  • με αεροπλανο: Φτάνετε αεροπορικώς στην Ελβετία και απο κε με λεωφορείο ή τρένο όπως προαναφέραμε.

Εαν ονειρευτήκατε τις διακόπες σας σ'ένα τέτοιο μέρος , επικοινωνείστε μαζί μας και θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε το ταξίδι σας.

www.aerotickets.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου