Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Αγία Πετρούπολη : Με φόντο την Κόκκινη Πλατεία..

πληθυσμός: 4,2 εκατομμύρια

Μοιάζει σχεδόν απίστευτο, αλλά μόλις πριν από τρεις αιώνες η Αγία Πετρούπολη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα γιγαντιαίο έλος. Η πόλη δημιουργήθηκε από τον Μέγα Πέτρο για να αποτελέσει το δικό του "παράθυρο προς τη Δύση" και σήμερα, η δυναμική και η κομψότητά της, σε συνδυασμό με την πλούσια ιστορία και το ευρωπαικό αέρα που αποπνέει, την καθιστούν μοναδική ανάμεσα στις άλλες πόλεις της Ρωσίας. Πέρα από την άψογη αρχιτεκτονική και τα ρομαντικά κανάλια, στην καρδιά της Piter (όπως την αποκαλούν στοργικά οι κάτοικοι της) υπάρχουν μουσεία παγκόσμιας κλάσεως, με πιο διάσημο, φυσικά το Ερμιτάζ καθώς και εκπληκτικά, πλούσια ανάκτορα. Απο εδώ οι αυτοκράτορες τσάροι κυβερνούσαν τη Ρωσία για δύο αιώνες πριν την πτώση τους, το 1917, μετά από μια επανάσταση που έμελλε να συγκλονίσει τον κόσμο.
Από πολιτιστική άποψη η Αγία Πετρούπολη είναι η κοιτίδα του ρώσικου μπαλέτου και η γενέτειρα γιγάντων της λογοτεχνίας, όπως ο Πούσκιν και ο Ντοστογιέφσκι. Η ρωσική μουσική, που άνθισε το 19ο αιώνα, είχε εδώ το επίκεντρό της και η πόλη μπορεί να καυχάται για την παράδοση της στις τέχνες, που εκφράζεται σήμερα μέσα από πειραματικές μουσικές σκηνές και ποιοτικές θεατρικές παραγωγές.
Το βορειότερο άκρο της πόλης είναι ηλιόλουστο σχεδόν όλο το 24ωρο στα μέσα του καλοκαιριού, μια χρονική περίοδο όπου κυριαρχεί ανάλαφρη εορταστική ατμόσφαιρα και ξεγνοιασιά. Μην αποκλείσετε όμως μια επίσκεψη κατά τη διάρκεια του μακρού, σκοτεινού χειμώνα: ο ποταμός Νέβα μετατρέπεται σε ένα γιγάντιο παγωμένο δαχτυλίδι, οι ατελείωτες νύχτες διατηρούν μια απαστράπτουσα μαγεία και είναι η ιδανική εποχή να επισκεφθείτε τα μουσεία, να δείτε μπαλέτο ή όπερα.
Παρότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τέλεια, αφού ομορφιά και παρακμή βαδίζουν χέρι χέρι στους κόλπους της,η Αγία Πετρούπολη είναι ένας κοσμοπολίτικος, καταναλωτικός παράδεισος, φιλικός για τους τουρίστες. Όποια εποχή κι αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε, διαθέστε αρκετό χρόνο για να την γνωρίσετε.

ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
  • Ξεκινήστε με μια κρουαζιέρα στα κανάλια για μια πρώτη γεύση από την κομψή αρχιτεκτονική της πόλης.
  • Επισκεφθείτε το Ρώσικο Μουσείο και το Ερμιτάζ για να θαυμάσετε τισ πλούσιες συλλογές έργων τέχνης.
  • Παρακολουθείστε την ανύψωση των γεφυρών κατα μήκος του ποταμού Νέβα, τις λευκές νύχτες του ρώσικου χειμώνα.
  • Χαρείτε μια παράσταση όπερας ή μπαλέτου στο πανέμορφο θέατρο Mariinsky.
  • Ανεβείτε στο κωδωνοστάσιο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ για να απολαύσετε την πανοραμική θέα της γραμμής που σχημτίζουν οι ουρανοξύστες της πόλης.
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Η Αγία Πετρούπολη  εκτείνεται κατα μήκος και γύρω από το δέλτα του ποταμού Νέβα, ως τη Βαλτική θάλασσα - στο ανατολικό άκρο της, που είναι ο Κόλπος της Φιλανδίας. Κατά την είσοδο στην πόλη απο τη νότιο-ανατολική της γωνιά, ο Νέβα ρέει πος το βορρά και στη συνέχεια προς τα δυτικά διασχίζοντας την πόλη, ενώ χωρίζεται κατόπιν σε πολλούς παραποτάμους και σχηματίζει νησιά δια μορφώνοντας δέλτα. Οι δυο μεγαλύτεροι παραπόταμοι, εκατέρωθεν των Χειμερινών Ανακτόρων στη νότια όχθη, είναι ο Bolshaya- Μεγάλος Νέβα και ο Malaya-Μικρός Νέβα.
Η καρδιά της Αγίας Πετρούπολης κτυπά στην περιοχή που εκτείνεται από τα χειμερινά Ανάκτορα και το Ναυαρχείο στη νότια όχθη, ως τη γραμμή των ουρανοξυστών όπου δεσπόζει ο χρυσός τρούλος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ. Η Nevsky prospekt, που κατευθύνεται από ανατολικά προς νοτιοανατολικά, αποτελεί τον κύριο πόλο έλξης, με πολλά αξιοθέατα, καταστήματα και εστιατόρια.
H βόρεια πλευρά της πόλης διαιρείται σε τρεις κύριες περιοχές. Τη νήσο Vasilevsky στα δυτικά, όπου ορθώνονται ακόμα πολλά από τα πρώιμα κτίρια της πόλης, στο Strelka. Στο μέσο βρίσκεται η Πλευρά Petrograd, ένα συνοθύλευμα νήσων του δέλτα, των οποίων η νοτιότερη άκρη χαρακτηρίζεται από το πανύψηλο, χρυσό κωδωνοστάσιο του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Πέτρου και Παύλου. Τέλος η τρίτη, ανατολική, περιοχή είναι η Πλευρά Vyborg που εκτείνεται κατα μήκος της βόρειας όχθης του Νέβα.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Πάρα πολλά αξιοθέατα υπάρχουν στην Αγία Πετρούπολη όπως:
  •  ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ισαάκ
  • το Ερμιτάζ(από τα πιο θαυμαστά)
  • καθεδρικός Καζάν
  • Μοναστήρι Αλέξανδρου Νιέφσκι
  • Ρώσικο Μουσείο
  • Μουσείο Εθνογραφίας και παρα πάρα πολλά άλλα....
ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ

Από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο εκδρομικά πλοιάρια πλημμυρίζουν τα ποτάμια και τα κανάλια όλες τις ώρες της ημέρας. Μην αναχωρήσετε χωρίς να συμμετάσχετε σε μια απο αυτές τις ξεναγήσεις, καθώς είναι ο ιδανικός τρόπος να θαυμάσετε τη ρομαντική αρχιτεκτονική της πόλης.Οι τιμές και η διάρκεια των εκδρομών ποικίλλουν.Τα πλοιάρια θα τα βρείτε στην αποβάθρα της Anchikon most, στον Νέβα και το Ναυαρχείο.

ΔΙΑΜΟΝΗ
  • Για την διαμονή σας, η Αγία Πετρούπολη διαθέτει μερικές πολύ εντυπωσιακές πολυτελείς προσφορές
  • διαθέτει έναν αξιοπρεπή αριθμό οικονομικών καταλυμάτων και λογικά δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα ως προς τη διαμονή σας.
  • τα περισσότερα ξενοδοχεία πολυτελείας βρίσκονται πάνω στη Nevsky prospekt ή σε κοντινή απόσταση από αυτή.
  • θα βρείτε σύγχρονα ξενοδοχεία δυτικού τύπου τα οποία προσφέρουν όλες τισ ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή.
ΦΑΓΗΤΟ

Η Αγία Πετρούπολη προσφέρει ως προς τα εστιατόρια, πληθώρα επιλογών, για όλα τα βαλάντια. Τα τελευταία χρόνια σημειώνεται άνθηση στην κατηγορία των οικονομικών καφέ, πολλά από τα οποία προσφέρουν καλό φαγητό και αποτελούν ευχάριστη εναλλακτική για να απολαύσετε ένα ποτό το απόγευμα. Τα θεματικά εστιατόρια, που αντλούν έμπνευση από το Κάμελοτ και το Βασιλιά Αρθούρο ως τα σκηνικά γνωστών ταινιών, είναι επίσης λαοφιλή, μόνο μην περιμένετε το φαγητό να είναι τόσο ικανοποιητικό οσο ο διάκοσμος.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
  • Το κρατικό τσίρκο της Αγίας Πετρούπολης εδρεύει μόνιμα στην περιοχή ,500 μ νότια των Θερινών Κήπων και οι καλλιτέχνες τους θα σας γοητεύσουν με το ταλέντο τους.
  • Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε μια παράσταση μπαλέτου στη χώρα που μας έχει δώσει μερικούς από τους σημαντικότερους χορευτές και χορεύτριες στην ιστορία της τέχνης.
  • Αν σκοπεύετε να παρακολουθήσετε κάποιο κονσέρτο, να έχετε υπόψη σας πως η βασική περίοδος των παραστάσεων διαρκεί από το Σεπτέμβριο μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
  • Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε καλά ρώσικα,οι παραστάσεις είναι τόσο καλές στο Θέατρο Δράματος Maly, που δεν πρέπει να τις χάσετε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Βίζα απαραίτητη
  • Μην πιείτε ποτέ νερό απο την βρύση όσο διψασμένοι και αν είστε.
  • αεροδρόμια: pulkovo 1 kai pulkovo 2
www.aerotickets.gr   ή επικοινωνείστε μαζί μας για να οργανώσουμε το ταξίδι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου