Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Βοστώνη: Η μαγεμένη ακτή της Μασαχουσέτης..

πληθυσμός: 6.427.801
Είναι η πρωτεύουσα της Μασαχουσέτη (πληθυσμός 589.000 ευρύτερη περιοχή 3 εκατομμύρια.)

Η ΒΟΣΤΩΝΗ ΣΕ:
  •  2 ΗΜΕΡΕΣ
Την πρώτη μέρα περπατήστε το Freedom Trail. Σταματήστε για να φάτε κάτι στο Faneuil Hall Marketplace πριν συνεχίσετε την περιήγησή σας. Τελειώστε την ημέρα σας με ένα δείπνο στο North End, τη "Μικρή Ιταλία" της Βοστώνης.
Ξεκινήστε την δεύτερη μέρα με μια επίσκεψη σε ένα από τα εξαιρετικά μουσεία της πόλης- το Museum of Fine Arts, το Isabella Stewart Gardner Museum ή το Museum of Science. Υστερα πηγαίνετε στο Cambridge, για να ξεναγηθείτε στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ή για να ξεκουραστείτε στην πλατεία Harvard Sq. Δειπνήστε στο Cambridge ή σε κάποιο απο τα μοδάτα μπιστρό στο South End.

  • 4 ΗΜΕΡΕΣ
Ακολουθείστε το παραπάνω πρόγραμμα και μετά πηγαίνετε εκδρομή αυθημερόν για να εξερευνήσετε το Σαλέμ και το Gloucester στα βόρεια (προετοιμαστείτε για πικνίκ στην παραλία) ή ταξιδέψτε πίσω στην εποχή της επανάστασης στο Λέξινγκτον και το Concord. Aλλιώς μπορείται να περάσετε την μέρα σας στο υπέροχο Plimoth Plantation, μια αναπαράσταση ενός αποικιακού χωριού του 1627. Γυρίστε στην Βοστώνη και δειπνήστε στην Κινέζικη Συνοικία.
Την τελευταία ημέρα πιείτε ένα καπουτσίνο και χαζέψτε την πρωινή κίνηση στη Newbury St. Δείτε την πανοραμική θέα της πόλης από το Prudential skywalk ή επισκεφθείτε το Institute of Contemporary Art. Παραμείνετε στο Back Bay για μεσημεριανό και ύστερα ρίξτε μια ματιά στο γκαλερί της Νewbury St. Το απόγευμα δείτε ένα έργο ή χορέψτε σε κάποιο κλαμπ στη Lansdowne St ή στο Cambridge.

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ

Η Βοστώνη εξερευνάται εύκολα με τα πόδια. Η πιο ενδιαφέρουσα περιοχή για τους ταξιδιώτες έχει πλάτος περίπου 1.5 χμ. και μήκος σχεδόν 5χμ. Ο σταθμός Park St, το κομβικό σημείο του υπόγειου σιδηρόδρομου της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών του Κόλπου της Μασαχουσέτης (ΜΒΤΑ), βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνία του Boston Common.Η πλατεία Harvard Sq, η καρδιά του γειτονικού Cambridge (στην απέναντι όχθη του ποταμού Charles), βρίσκεται περίπου 8χμ δυτικά του πάρκου Common. Μπορείτε να πάτε εκεί σε λίγα λεπτά με τα τρένα της Κόκκινης Γραμμής από το σταθμό Park.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Τα κυριότερα αξιοθέατα της Βοστώνης απλώνονται ακτινωτά από το πάρκο Boston Common- και συνεχίζουν στο Βeacon Hill, όπου οι δρόμοι του κέντρου οδηγούν στην Κινέζικη Συνοικία, στην παραλία και το North End, και στην ακριβή περιοχή Back Bay (γεμάτη με μαγαζιά και εστιατόρια). Στα νότια του Βack Bay υπάρχει το South End, όπου θα συναντείσετε πολλά μοντέρνα μπιστρό. Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είναι στο Cambridge, στην άλλη όχθη του Ποταμού Charles.
  • Boston common & Δημόσιος κήπος: είναι μια βοτανική όαση με λουλούδια, περιποιημένο γρασίδι, παμπάλαια δέντρα και μια ήρεμη λιμνούλα με θαλάσσια ποδήλατα.
  • Freedom Trail
  • Beacon Hill
  • Back bay
  • Τα πολυάριθμα πάρκα της πόλης σπάνε την μονοτονία των κτιρίων.
  • Ο ουρανός της Βοστώνης καλύπτεται από τους πανύψηλους ουρανοξύστες που φιλοξενούν γραφεία επιχειρήσεων και υπηρεσιών.
  • Το παραδοσιακό χρώμα και η αρχιτεκτονική της πόλης έχουν σε μεγάλο βαθμό χαθεί, ειδικά στο κέντρο της πόλης, όπου δεσπόζουν συγχρονές κατασκευές.
  • Η Harvars sq είναι γεμάτη με καφέ, βιβλιοπωλεία και καλλιτέχνες του δρόμου.
  • Το Fenway Park είναι το παλιότερο γήπεδο μπέιζμπολ της χώρας.Το ιστορικό αυτό πάρκο είναι η έδρα των Boston Red Sox.
  • Ο παραλιακός δρόμος της Βοστώνης είναι εντυπωσιακός, τόσο τη μέρα όσο και φωτισμένος τη νύχτα.
ΔΙΑΜΟΝΗ

Ως μεγάλο αστικό κέντρο των ΗΠΑ, η Βοστώνη είναι γεμάτη από ξενοδοχεία πολυτελείας. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι, σε γενικές γραμμές, ψηλότερες σε σύγκριση με αυτές στην υπόλοιπη Νέα Αγγλία. Η υψηλή τουριστική περίοδος περιλαμβάνει τα σαββατοκύριακα του Μαίου (όταν αποφοιτούν οι σπουδαστές από τα κολλέγια), το καλοκαίρι και τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου. Τα ξενοδοχεία που στηρίζονται σε επιχειρήσεις για την πελατεία τους ρίχνουν τις τιμές τους τα σαββατοκύριακα.

ΦΑΓΗΤΟ

Η Βοστώνη είναι ένα από τα γαστριμαργικά κέντρα των ΗΠΑ.Στην Βοστώνη θα φάτε εξαιρετικά. Πολλά εθνικά εστιατόρια έχουν γεύματα-προσφορές. Ακόμα και στα ακριβά, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ελαφρύ γεύμα στο μπαρ σε χαμηλή τιμή. Απολαύστε το γεύμα σας σε ένα μίνιμαλ εστιατόριο της Βοστώνης. Η Βοστώνη φημίζεται για τον αστακό της, που ψαρεύεται στα ανοιχτά της πόλης.

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Στη Βοστώνη λαμβάνουν χώρα δεκάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα πιο πολλά μπαρ κλείνουν γύρω στη 01:00 π.μ ενώ τα κλαμπ στις 02:00 πμ.Τα δρομολόγια του μετρό, αραιώνουνμετά τις 11:00μμκαι σταματούν στις 12:30π.μ. Το χειμώνα μπορείτε να διασκεδάσετε στη Βοστώνη κάνοντας πατινάζ σε κάποια απο τις ανοιχτές πίστες της πόλης. Για όσους έλειψε το κολύμπι στο κρύο κλίμα της βόρειας Αμερικής, υπάρχουν και πισίνες που θα σας φέρουν ξανά κοντά στο υγρό στοιχείο.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ
  • Λεξινγκτον & Concord: Το Concord είναι μια μίκρη γραφική πόλη στα περίχωρα.
  • Σαλέμ & Βόρεια Ακτή: 22,5 χμ βορειοανατολικά της Βοστώνης και φημίζεται για το κυνήγι των μαγισσών, που πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις το 1692.
  • Πλίμουθ
  • Cape Cod
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Βίζα
  • το νόμισμα των ΗΠΑ είναι το δολλάριο, το οποίο υποδιαιρείται σε 100 σεντς.
  • ώρα: Η Βοστώνη έχει εφτά ώρες διαφορά με την Ελλάδα. Όταν στην Ελλάδα είναι 12:00 το μεσημέρι, στη Βοστώνη τα ρολόγια δείχνουν 5:00 π.μ
  • ασφαλές μέρος για τους ταξιδιώτες.
  • αεροδρόμιο: Το Logan International Airport, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική Βοστώνη,απέναντι από το λιμάνι της Βοστώνης.

www.aerotickets.gr ή επικοινωνείστε μαζί μας για να οργανώσουμε μαζί το ταξίδι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου