Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μαιάμι ... Άρωμα Καραιβικής!

112 χρόνια μετά την ίδρυση του το Μαϊάμι εντάσσεται στους πιο αξιόλογους τουριστικούς προορισμούς του κόσμου. Μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγηση σας διασχίζοντας το αριστοκρατικό Κόραλ Γκείμπλς, με τους κατάφυτους δρόμους και τα κανάλια που του δίνουν μια σχεδόν μεσογειακή ατμόσφαιρα. για να πάρετε μια πρώτη γεύση αυτής της εποχής στο ιστορικό ξενοδοχείο Μπίλτμορ, από τα πολυτελή σαλόνια και τα ακόμη πολυτελέστερα εστιατόριά του πέρασαν διάσημοι καλλιτέχνες του νεογέννητου τότε star system, πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, αλλά και μεγάλες προσωπικότητες του υποκόσμου. Απολαμβάνοντας ένα δροσερό ποτό πλάι στην μεγαλύτερη πισίνα του κόσμου, όπου κάποτε κολυμπούσε ο Ολυμπιονίκης του Άμστερνταμ. Μεγάλη εντύπωση προκαλούν και τα πολλά ξενοδοχεία, άλλα πολυτελή μεγαθήρια γνωστών αλυσίδων, άλλα κομψά και διακριτικά με προσωπική και φιλική εξυπηρέτηση, απευθύνονται σε κάθε βαλάντιο. Σαν επόμενο προορισμό μπορείτε να επιλέξετε την εντυπωσιακή Βίλα Βισκάγια που είχε χτιστεί το 1914 και έχει διακοσμηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα της Ιταλικής Αναγέννησης. Σήμερα είναι ένα μουσείο που μαγεύει τον επισκέπτη με τον πλούτο των έργων τέχνης που κοσμούν τα 35 επισκέψιμα δωμάτιά της και τους υπέροχους κήπους της, που καλύπτουν 40 στρέμματα. Κύριο χαρακτηριστικό της πόλης είναι η ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική της με πάνω από 500 κτίρια να έχουν χαρακτηρισθεί διατηρητέα γοητεύοντας κάθε επισκέπτη. Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα του Μαϊάμι έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει μέσα από ταινίες του Χόλυγουντ, με τις ατέλειωτες αμμώδεις  παραλίες της, στολισμένες με κοκκοφοίνικες και κάθε είδους τροπική βλάστηση, υποδέχεται τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες που απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ναυαγοσώστων με τα καλογυμνασμένα και ηλιοκαμένα κορμιά, που καραδοκούν στα ιδιόρρυθμα υπερυψωμένα φυλάκιά τους.                                                                       
Το Μαϊάμι είναι το βασίλειο της νυχτερινής διασκέδασης, μπορεί κανείς να αρχίσει με ένα δείπνο σε κάποιο από τα ethnic εστιατόρια που καλύπτουν γευστικά όλο τον πλανήτη, στέκια κάθε είδους μας καλούν να γνωρίσουμε την κουζίνα τους, συνήθως με τη συνοδεία μουσικής, για την συνέχεια υπάρχουν πολλά κλαμπ για να επιλέξετε να συνεχίσετε την διασκέδαση σας και επώνυμα μαγαζιά που συχνάζουν οι διασημότητες η «πόρτα» είναι από αυστηρή έως σκληρή. Το Μαϊάμι είναι πραγματικά όμορφο, φτιαγμένο από τη Φύση και τον άνθρωπο για διακοπές, όσα το κάνουν ξεχωριστό φροντίζει να τα τονίζει κατάλληλα. Πέρα όμως από τουριστικός προορισμός το Μαϊάμι είναι και ένα σημαντικό κέντρο υποδοχής μεταναστών που αναζητούσαν μια καλύτερη τύχη. Κυρίαρχοι είναι οι Κουβανοί πολιτικοί πρόσφυγες, που έφθασαν κατά κύματα τα τελευταία πενήντα χρόνια, με την ανοχή ή και την παρότρυνση της κυβέρνησής τους.

Χρήσιμες πληροφορίες
Καιρός : Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μαϊάμι είναι από Δεκέμβριο έως Μάρτιο, με το θερμόμετρο να κινείται γύρω στους 25 βαθμούς την ημέρα και στους 17 τη νύχτα, ενώ τα στατιστικά δεν είναι άσχημα για το φθινόπωρο και την άνοιξη. Τους καλοκαιρινούς μήνες το κλίμα είναι ζεστό και υγρό, με πολλές πιθανότητες να βρεθείτε αντιμέτωποι με μια τροπική καταιγίδα.                                                                                               
Γαστρονομικές προτάσεις : Άπειρες οι επιλογές όσον αφορά το φαγητό στο Μαϊάμι, αξίζει να δοκιμάσετε τα ντόπια ψητά ψάρια και το κοτόπουλο με ρύζι σε κάποιο κουβανέζικο ή το θαυμάσιο κρέας σε κάποιο αργεντίνικο ή βραζιλιάνικο εστιατόριο. Πολύ καλό το αυθεντικό ιαπωνικό σούσι και τα θαλασσινά της Καραϊβικής. Να θυμάστε ότι στις ΗΠΑ οι μερίδες είναι πραγματικά  μεγάλες.
Ένα αυθεντικό νεοϋορκέζικο τσιζ κέικ ή ένα πιάτο εξωτικών φρούτων είναι ό,τι πρέπει για να επιδόρπιο.                                                                                      
 Προτάσεις για ψώνια : Μπορείτε να βρείτε τις αμερικανικές φίρμες ρούχων και καλλυντικών σε τιμή ευκαιρίας αν ρίξετε μια ματιά στις τοπικές εφημερίδες που διαφημίζουν τις προσφορές ή αν κάνετε μια επίσκεψη στα επώνυμα πολυκαταστήματα.                                                                                              
Προτάσεις για εκδρομές : Μια εκδρομή που κάνουν πολλοί επισκέπτες είναι στα Εβεργκλέιντς, μια μεγάλη ελώδη περιοχή με φάρμες, όπου εκτρέφονται αλιγάτορες, και πάρκα αναψυχής.
Το Μαϊάμι είναι σχετικά κοντά στο Ορλάντο, όπου και η περίφημη Ντίσνεϊλαντ, και στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι.

Επισκεφθείτε το www.aerotickets.gr και κάντε τώρα την κράτηση σας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου